Sunday, September 10, 2006

Lissabon


Toeristische tram
Lissabon kan je het best ontdekken met deze trams. Lissabon bestaat uit meerdere centra. Erg druk met verkeer, dus met openbaar vervoer kom je het snelste. Baixa is de zogenaamde benedenstad. Bij het Praça do Comércio kan je deze tram nemen. Tramlijn 28 gaat dwars door de oude wijken. De trams zijn niet echt comfertable, veel oud matrieel. Ziet er wel leuk uit heeft netzoals de brug wel wat van San Francisco.

Torre de Belém
Bekende toren van Lissabon vlakbij de haven. Zie op alle foto's van Lissabon. Het is me niet helmaal duidelijk waarom dit z'n touristische atractie is. Ik vond het niet echt bijzonder.

Winkelstraatje

In het oude centrum vooral winkels met een hoog PC hoofdstraat gehalte. Ook veel restaurantjes waar je heelveel stopdassen aan het lunchen zijn. Niet echt goedkoop.


Ponte 25 de Abril
De Golden Gate bridge San Francisco Bridge heeft model gestaan voor deze brug over de Taag. Is een bijzonder mooi gezicht. Heen zijjn we over deze brug gereden. Terug over de 12 kilometer lange Vasco da Gamabrug ( een van de langste bruggen van Europa) langs het Expo terein en het nieuwe centrum van Lissabon. Ook zijn we op de terugreis langs een van de mooiste treinstations gereden treinstation Oriënte .

Een beeld
Een beeld van schijnbaar een persoon die dat verdiend heeft. In het commerciele centrum van Lissabon.

A view to a kill
Aqueduto das águas livres , Castelo de São Jorge , Palácio de São Bento , Padrão dos Descobrimentos , Praça de Touros - Campo Pequeno ,Torre de Belém

0 Comments:

Post a Comment

<< Home